sobota, 19 lutego 2022


 "MIT Mięsowy / 2 


Zostaliśmy poddani praniu mózgu i uwarunkowani myśleniem według wzorców, które nie zawsze są dokładne lub prawdziwe🙈🙉.

Mit białka jest tylko jednym z przykładów tego uwarunkowania. Badania naukowe przeprowadzone przez niektóre z najlepszych światowych uniwersytetów wielokrotnie dowiodły, że białko mięsa jest dla nas toksyczne😷, gdy jest wchłaniane przez ściany jelit. To tworzy kwasicę; wpływa na odpowiedź immunologiczną; i zaprasza pasożyty. Poniższa lista zawiera kilka podstawowych powodów, dla których warto unikać diet mięsnych i wysokobiałkowych.

🐏 Struktura białkowa nie jest użyteczna przez organizm jako taka i musi zostać rozłożona na najprostsze związki, zwane aminokwasami; dzieje się tak, zanim organizm w ogóle go użyje.

🐥 Wiele kwasów powstaje podczas trawienia i metabolizowania białek, w tym kwasu moczowego (dna moczanowa), fosforowego i siarkowego. Kwasy te działają drażniąco i podrażniająco na tkanki. Pobudzają również reakcje nerwowe prowadzące do nadaktywności tkanek.

🐷 Białko to związek azotu o wysokiej zawartości fosforu, który spożywany w dużych ilościach wyczerpuje wapń i inne elektrolity z organizmu.

🐓 Białka silnie zakwaszają, obniżając równowagę pH organizmu. Powoduje to stan zapalny i osłabienie tkanek, co prowadzi do śmierci tkanki.

🐰 Białka nie są wykorzystywane przez organizm jako paliwo; są cegiełkami i nośnikami. Kiedy białka są rozkładane przez trawienie na aminokwasy, ich główną funkcją staje się wzrost i naprawa tkanki. Cukry proste są, obok tlenu, głównym paliwem dla organizmu. Kiedy próbujemy schudnąć, spalając białka jako paliwo, powoduje to rozpad tłuszczu. Jednak powoduje również rozpad tkanek! Możemy niszczyć tkanki wątroby, trzustki i nerek, spalając nasze cegiełki zamiast odpowiednich paliw.

🐂 U osób, które mają osłabienie nadnerczy, diety wysokobiałkowe powodują, że wątroba wytwarza duże ilości cholesterolu, który następnie zaczyna odkładać się w całym ciele, zwłaszcza w układzie naczyniowym, wątrobie i nerkach! Tworzenie się kamieni zaczyna również mieć miejsce w wątrobie i woreczku żółciowym.

🐮 Białka zwierzęce gniją w organizmie, powodując nieprzyjemny zapach ciała. To gnicie powoduje gromadzenie się szamba toksyn w jelitach i tkankach organizmu, zarówno śródmiąższowo, jak i wewnątrzkomórkowo. To nie tylko tworzy podstawę do wzrostu pasożytów, ale kwasowość tworzy stan zapalny, który blokuje oddychanie komórkowe, ostatecznie powodując śmierć komórki.

🐐 Moim zdaniem diety wysokobiałkowe zabijają tysiące ludzi bezpośrednio każdego roku i tysiące pośrednio.

🍇 Wysokie spożycie białka nie pasuje do naszego gatunku ani nie jest zdrowe fizjologicznie.

 Hodowla zwierząt, jako źródło pożywienia, zdewastowała człowieka ekonomicznie, finansowo, środowiskowo i duchowo. Niszczymy nasze lasy i zieleń, by tworzyć pastwiska. Niszczy to naszą planetę na wiele sposobów, w tym: nasz niezbędny tlen, ochrona przed ciepłem, piękno, ochrona przed erozją, ograniczanie naszej uprawy owoców i warzyw, toksyczne produkty uboczne zwierząt, pozbawianie wierzchniej warstwy gleby i tlenu z upraw zbóż oraz utrata siedlisk dzikich zwierząt . itd., itd., itd. Marnujemy tysiące akrów ziemi tylko po to, by zebrać tony zboża potrzebnego do karmienia bydła i innych zwierząt.

🐣 Diety wysokobiałkowe wywołują u człowieka agresję, gniew i niewydolność nadnerczy poprzez spożywanie nadmiernych ilości adrenaliny (adrenaliny).

🐦 Udowodniono, że mięso powoduje raka jelit. Podejrzewa się ją również w przypadku raka wątroby i trzustki. Szambo gnicia, które gromadzi się w układzie limfatycznym, jest prawdopodobnie początkową przyczyną chłoniaków.

🐟 Społeczeństwa mięsne mają znacznie krótszą żywotność. Dobrym tego przykładem są Eskimosi, których średnia długość życia wynosi około 50 lat.

🐍 Społeczeństwa mięsne z historycznego punktu widzenia są bardziej brutalne i wojujące.

🍀 Społeczeństwa wegetariańskie są bardziej pokojowe i kochające. Esseńczycy byli bardzo kochającymi, pokojowymi i duchowo usposobionymi ludźmi, podczas gdy wasi Wikingowie byli wojowniczymi i brutalnymi.

😷 Mięso to nic innego jak martwe lub umierające komórki, żyjące we własnym szambie ze stojącej, gnijącej krwi. A człowiek nazywa to dobrym odżywianiem

😈 Mięso stymuluje, podrażnia i rozpala narządy płciowe, zwłaszcza gruczoł krokowy, prowadząc do zapalenia gruczołu krokowego.

😳 Dzisiejsze mięso zwierzęce jest pełne hormonów wzrostu, antybiotyków, pestycydów, herbicydów, odpadów nuklearnych, wysokiego poziomu adrenaliny i innych toksycznych chemikaliów pochodzących z zanieczyszczenia powietrza i gleby. Wszystkie te związki są uważane za rakotwórcze lub rakotwórcze. Obecnie u krów, świń i kurczaków znajdujemy więcej raka niż kiedykolwiek wcześniej. I człowiek to zjada! Straciliśmy też naszą uczciwość i poczucie przyzwoitości. Wielu rolników i hodowców miele teraz swoje chore i umierające krowy, świnie i kurczaki i miesza to „martwe” często „choroba” mięso z regularną karmą dla zwierząt. Prowadzi to do choroby „szalonej krowy” i „kopyt i pyszczków”. Widzimy to teraz, zwłaszcza w Europie, gdzie karmiono żywe krowy martwym mięsem baranim. Krowy są wegetarianami; świnie też nie są prawdziwymi mięsożercami. To w końcu prowadzi do kwasicy i choroby u tych zwierząt, tak samo jak u nas.

😖 Diety wysokobiałkowe obniżają poziom manganu, powodując skurcze, konwulsje, problemy z neuroprzekaźnikami (miastenia, zaburzenia rytmu serca, w tym migotanie przedsionków itp.), problemy nerwowo-mięśniowe, choroba Parkinsona, choroba Lou Gehriga itp.

😰 Mięso jest pełne martwych krwinek (hemoglobiny), które są pełne żelaza. Jednak żelazo jest minerałem, który spożywany w dużych ilościach może stać się toksyczny, zwłaszcza żelazo utlenione (nie żelazo roślinne). Toksyczność żelaza powoduje wiele reakcji w organizmie, w tym:

A. Zmniejsza chrom (potrzebny w problemach z transportem insuliny) Zmniejsza cynk (niezbędny do produkcji insuliny i energii). Uszkodzi tkankę wątroby, trzustki i nerek 

B. Zmniejsza wchłanianie i wykorzystanie wapnia i wapnia 

C. Zwiększa poziom sodu (co powoduje obrzęk) 

D. Zwiększa poziom azotu i fosforu (co zwiększa kwasicę) 

E. Toksyczność żelaza powoduje zawroty głowy, równowagę i spastykę (drgawki). itp.) warunków poprzez zmniejszenie poziomu manganu

😩 Spożywanie mięsa prowadzi do wysokiego ciśnienia krwi z powodu retencji sodu i koagulacji lipidów.

😔 Spożywanie mięsa z suplementacją witaminy C poprawia wchłanianie żelaza, zwiększając toksyczność żelaza.

🐗 Spożywanie czerwonego mięsa wiąże się ze wzrostem związków N-nitrozo z bakterii jelitowych, które mogą powodować raka ścian jelit.

😁 Wiadomo, że jedzenie mięsa jest jedną z głównych i najbardziej bezpośrednich przyczyn próchnicy zębów. 


To tylko kilka przykładów, dlaczego diety wysokobiałkowe niszczą rasę ludzką! 


🍏🍆🍇🍈🍓Obudź się i ciesz się życiem bez produktów pochodzenia zwierzęcego abo przynajmniej je ogranicz. Miej świadomość co wkładasz do ust i jaka ilość wkladasz.Twoje ciało Cię za to pokocha, ponieważ stanie się pełne życia!🍀"


Tekst i zdjęcie od Magdalena Sufi Fruitarian

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wielki duchowy żeglarz Alan Watts miał piękną metaforę: wyobraź sobie łódź płynącą przez ocean. Za jej rufą zostaje kilwater - falujący ślad...